Program


Hogyan mentsük meg a Földet? - „Hulladékmentes otthon és életmód”

Hogyan mentsük meg a Földet? - „Hulladékmentes otthon és életmód”

Földünkön körülbelül 7,6 milliárd ember él. Mindannyiunk közös érdeke, hogy még sokáig az otthonunk lehessen a bolygó. Mit tehetünk a környezetünkért, ha nem vagyunk szuperhősök? A Messzelátó Egyesület és az Itt és Most Társulat improvizációs színházi előadássorozata erre keresi a választ.  több

Földünkön körülbelül 7,6 milliárd ember él. Mindannyiunk közös érdeke, hogy még sokáig az otthonunk lehessen a bolygó. Mit tehetünk a környezetünkért, ha nem vagyunk szuperhősök? A Messzelátó Egyesület és az Itt és Most Társulat improvizációs színházi előadássorozata erre keresi a választ. A színházi előadások fókuszába minden alkalommal egy társadalmi és környezetvédelmi kérdést állítunk, ami kiindulás pontot ad a rögtönzéshez.

Az előadás témája: „Hulladékmentes otthon és életmód”

Már a csapból is az folyik, hogy a sok felesleges csomagolással és a rengeteg egyszer használatos műanyaggal mindössze 50 év alatt sikerült teljesen teleszemetelnünk a földet....és szó szerint. Már a vizeinkben is felfedezhetőek a mikroműanyagok. Egyre többünknek szúrja a szemét a sok hulladék, ami lehet, hogy egyszerűen elkerülhető lenne? De vajon valóban tele van lemondásokkal, sokkal több időbe telik hulladékmentes háztartást vezetni? Hogy kerülhetjük el az eldobható fogkrémes tubust vagy a tésztás zacskót? Ezekre a kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel.

Vendégünk: Kocsis Dóri és Németh Edvárd a Talpalatnyi történetek blog szerzői, hulladékmentesen élő és utazó házaspár.

Grafika: Varga Olivér